1257, com se’ls gasten els polítics


És dissabte. Són qüasi les quatre de la tarda i no fa gaire que he arribat de treballar. Al matí, al llevar-me, he consultat un moment el Facebook per fer allò que fem tots: veure si aquella amistat que t’importa t’ha dit alguna cosa o si la noia que t’agrada t’ha enviat algun missatge. Típic oi?

El cas és que m’ha cridat l’atenció el comentari, la queixa més ben dit, que publiquen molts dels meus contactes sobre el cost que comporta un vol d’un eurodiputat en business class amb Iberia. 1257€ que posats al costat dels hipotètics 150€ d’un viatge en tourist class en una companyia low cost poden semblar una despesa exagerada. Ho sembla, i ho és. Però aquí passa allò que se sol dir: la dona del Rei a més a més de ser honrada ho ha de semblar.

Jo, en canvi, lluny de preocupar-me per aquests 1257€, encara que em molesta, em pregunto altres coses primer; per exemple:

Per què una persona que ha començat a treballar als 14 anys i que als 55 porta més de 40 anys de condemna laboral, ha de seguir essent exprimit fins als 65 anys per rebre, per part de l’Estat, el mateix tracte o pitjor que una persona que ha començat a treballar als 30 anys i s’ha pre-jubilat amb 50. Per què ha de rebre una atenció sanitària que no està a l’alçada de l’esforç que aquesta persona ha realitzat al llarg de la seva vida?

Què passa amb els sous desorbitats de molts directius que reben tractes de favor i que en alguns casos fan poc més que escalfar cadires en empreses on molts empleats amb prou feines poden aconseguir un sou de 1000€?

Què passa amb les baixes laborals injustificades? Quants n’hi ha que diuen que necessiten 2 dies per l’operació a la que s’ha sotmès un familiar quan per l’habitació de l’hospital, en alguns casos, només hi acaba passant l’equip mèdic?

I què passa amb els diners que destinen les administracions a determinades obres públiques? Per què l’AVE va a Valladolid? És que a França, país que pertany al G8, no hi ha patriotisme per tenir una xarxa ferroviària com la que té Espanya? O és que hi ha gent més prudent, tant d’un partit com de l’altre, que gestionen el païs?  Per què no s’han portat primerament les vies a la frontera amb Europa?

Per què hi ha centenars de milers de persones aplaudint a gent que guanya més de 6 milions d’euros en un any per practicar un esport? I els funcionaris que, com ja s’ha demostrat, dediquen hores laborals a tasques pel seu benefici personal?

I les notícies d’acomiadament de milers de persones de grans empreses que al mateix temps declaren enormes beneficis? I la retirada d’importants companyies cap a països amb condicions més favorables a les seves pretensions? I què passa amb les retallades que fa l’administració després d’anys de despilfarro desmesurat?

Per què el simpàtic del poble veí t’ha venut un pis per 2,3, 4, o 5 vegades més del que en va pagar anys enrere?

I tantes i tantes altres qüestions que donarien perquè algú amb coneixements escrivís un llibre…..

Per què causa mal estar que s’apliqui un impost de successions? És clar, volem viure millor oi? Tot per mi; sí? El Benestar Social s’aconsegueix amb impostos que no volem pagar. I doncs, si fóssim eurodiputats volaríem amb low cost? Ningú vol pagar impostos i en canvi voluntàriament renunciariem a la Business Class d’Iberia?

Al cap i a la fi, tampoc és cap bona notícia que una companyia ofereixi vols per 150€. Alguna cosa deu passar. Pot ser que els 1257€ donin a Iberia un marge desproporcionat però sospito que, sense saber-ne res en absolut, l’economia que generen és més i millor.

A més, està demostrat que la gent que ocupa llocs importants en l’Administració d’un païs ha rebre incentius a l’alçada del que es mereix si no es vol fomentar encara més la corrupció.

Vivim en un país de pirats i pirates.

“La primera baixa en una guerra és la veritat”.

Eudald, 26.04.2011

Anuncis

Make a comment:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s