Aprenent a la cuina

Aquí hi trobaràs algunes de les receptes de cuina que he portat a la pràctica. La majoria són copiades afegint-hi alguna cosa que m’ha vingut de gust. Així, puc recordar com vaig fer un plat mesos enrera!!

MACARRONS SENSE CARN

FOTO

Ingredients:

3/4 de quilo de macarrons, ceba, alls, albergínia escalivada, pebrot escalivat, 1 llauna de tonyina, 1 pot de tomàquet triturat, 1/4 de tomàquet Solís, una mica de pa torrat, 4 figues seques, 4 prunes seques desossades, 7-8 avellanes, formatge ratllat, sucre i pebre blanc

Preparació:

1) Bullir els macarrons amb oli o mantega i sal.

2) En una paella, a part, sofregir la seva fins que tingui color i afegir-hi força sucre.  Tot seguit afegir-hi els alls trinxats, mig pebrot escalivat i mitja albergínia escalivada juntament amb la tonyina.

3) Afegir 1 pot de tomàquet triturat i una mica de Solís i esperar que arrenqui el bull

4) Deixar a foc lent uns minuts

5) Deixar reposar un xic i afegir-hi:  pa ratllat, avellanes, figues seques, prunes seques i una mica de pebre blanc i/o altres espècies com el romaní o l’orenga.

6) Tot seguit, només cal passar-ho tot pel túrmix fins a tenir una salsa fina que podrem afegir a la cassola dels macarrons un cop escorreguts.

7) Remenar i posar en una safata amb el formatge ratllat escampat pel cim per gratinar-ho.

RODÓ DE VEDELLA AMB SALSA DE VERDURES

Pendent

CIGRONS AMB VERDURES I FIDEUÀ

Ingredients:

2 porros grossos, 2 cebes de Figueres, 3 patates grosses, 4 pastanagues, 2 carbassons, 4 rovellons, 2 pebrots, 1 pot de tomàquet triturat,  ½ paquet de fideus, ½  paquet de cigrons, 80g de xoriço extra picant, una mica de caldo de pernil Aneto , 1/3 de tomàquet fregit Solís, sal, pebre negre, comí, mantega i un parell de grans d’all.

Preparació:

1)      Coure els cigrons que hem deixat el dia abans en aigua i bicarbonat.

2)      Bullir els fideus amb aigua (o caldo), oli i sal.

3)      Laminar les patates i fregir-les amb poc oli

4)      Coure la pastanaga tallada a rodalles juntament amb el pebrot tallat a tires, tot a foc lent i amb una mica de sal

5)      Tallar el porro i la ceba a làmines i coure tot plegat amb una mica de mantega, sal i pebre.

6)      Coure el  carbassó amb una mica de mantega, sal i comí.

7)      Coure els rovellons amb oli, sal i pebre i un cop estan enrossits hi afegim el xoriço tallat a rodelles i els alls trinxats al final.

8)      Barrejar –ho tot plegat en una cassola afegint-hi tant el tomàquet triturat com el fregit; una mica de caldo i corregim la sal, el pebre i el comí.

9)      Afegir-hi els fideus i els cigrons que prèviament hem cuit i coure durant 10-15 minuts a foc lent.

Alternativa sese cigrons:

ESPAGUETTI A LA CARBONARA

INGREDIENTS:

Crema de llet, tires de bacon, ceba, xampinyons, all, ou, pebre blanc, orenga, nou moscada, pebre en gra, sal

SOM-HI:

1. Fregim els xampinyons amb un xic de pebre blanc i orenga en una paella i el bacon en una altra.

2. Quan el bacon porta un parell de minuts a la paella, hi posem la ceba.

3. Mentrestant, bullim els espagueti en aigua, oli i sal.  8 minuts i estaran a punt.

4. Quan el bacon i la ceba estan prou fets hi posem un gra d’all.

5. Tot seguit ajuntem en una paella tots els aliments per fer la carbonara i hi posem la crema de llet.

6. Quan tot plegat arrenca el bull hi posem un ou, ho remenem tot ben bé i llestos!

7. Un xic de nou moscada al cim de la carbonara i un cop servida, uns grans de pebre per donar color.

PATATES AMB CREMA DE LLET I CEBA

Preparació:

1.      Tallem patates i ceba a rodelles i ho fregim amb sal i un xic de pebre. Cal fregir-ho poc ja que després s’ha de coure al forn.

2.      Tot seguit untem una safata amb manteja i repartim bé un pis de patates per posar-hi al damunt un pis de ceba i així successivament fins a tenir 3 pisos (per exemple) de cada aliment.

3.      Tot seguit hi posem la crema de llet fent que la safata quedi ben coberta i hi posem formatge ratllat per damunt.

4.      Coure al forn a 200ºC durant uns 15min.

TRUITA DE PATATES I MÉS

Seria una truita de patates amb: ceba, bacon, api, frankfurt, prunes, pebrot i formatge.

1. Tallem la ceba a trossos ben petits i la fregim

2. Tot seguit hi posem una mica d’api, talls de pebrot en llauna, frankfurt tallat a rodelles i daus de bacon; amb pebre blanc i negre i una mica de sal

3. Si no voleu que la truita quedi una mica ennegrida, cal que netejeu la paella

4. Batre els ous (4 en aquest cas) i barrejar-hi els aliments que hem fregit

5. Quan està mig feta i posem els trosso de formatge semi-curat i l’acabem de coure al gust del consumidor.

No sigueu massa generosos amb la quantitat ja que us passarà com a mi…..calia que fos de 6 ous!! Però al gimnàs no crec que en pugui cremar tants 😉 BON PROFIT.

Anuncis

Make a comment:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s